5-daagse Wandelvakantie - Wandelen door Landschap Drentsche Aa

Dit arrangement is inclusief:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op dag 3 en dag 5
  • 4 Overnachtingen
  • 4x Ontbijt
  • 2x Een diner (op dag 1 en op dag 3)
  • GPS tracks en gebruik GPS + instructie

Prijs: vanaf € 329,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

Exclusief:

  • 1-persoonkamer toeslag van € 150,00
  • Lunch en drankjes
  • Diner op dag 2, 4 en 5
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
   Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

Prijs per persoon (op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 maart - 25 maart: € 329,00
26 maart - 25 april: € 349,00
26 april - 25 juni: € 359,00
26 juni - 31 augustus € 379,00
1 september - 30 september € 359,00
1 oktober - 31 oktober: € 349,00
1 november - 30 november € 329,00

De prijzen van deze 5-daagse Wandelvakantie is geldig tot en met 30 november 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Wandelvakantie door het Nationaal Park Drentsche Aa

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur. In het Nationaal beek- en esdorpenlandschap liggen enkele hotels waardoor u dus kunt genieten van dit prachtige landschap door te wandelen van hotel naar hotel.

Het programma van deze wandelvakantie

Dag 1: U wordt welkom geneten in het hotel in Anloo en geniet 's avonds van een heerlijk diner. 

Dag 2: rondje rondom Anloo (ca. 15 of 19 km)
De eerste tocht voert naar het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Bijzonder is dat de heide als onderdeel van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa samen met de omringende beekdalen als reservaat kan worden beheerd. De overwegende heide -en vergraste begroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. De herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen.

Dag 3: Anloo - Zuidlaren (ca. 15 of 21 km) 
Op naar Zuidlaren! Het eerste deel voert door het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen naar het dorp Schipborg. De Strubbenbossen zijn een karakteristiek stukje Drenthe, bestaand uit lage, grillig gevormde eikenboompjes, waarvan veel zware takken bijna over de grond lopen. ‘Strubbe’ betekent kreupelhout en doordat schapen aan de takken van de jonge boompjes knabbelen, verkrijgen ze hun opvallende vorm. In de loop van de middag wandelt u verder door het fraai aangelegde natuurgebied Dennenoord naar het karakteristieke dorp Zuidlaren De komende 2 nachten verblijft u in Zuidlaren. Het diner is vanavond bij de reissom inbegrepen.

Dag 4: Zuidlaren - Zuidlaren (ca. 12 of 19 km)
Vandaag heeft u de keuze uit diverse wandelingen naar of rondom het Zuidlaardermeer. Misschien kom je Berend Botje nog tegen; hij is volgens het liedje immers nog steeds spoorloos. Een andere mogelijkheid is een wandeling richting Midlaren, Noordlaren en Glimmen. Overnachting wederom in het Brinkhotel in Zuidlaren.

Dag 5: Zuidlaren - Anloo (ca. 18 of 20 km)
In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke brink Zuidlaren achter u. Het belooft een dag vol afwisselende landschappen te worden. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in snel tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots oog in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier, geen klaterende waterstroom, maar een verzamelnaam voor een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche diep, Oudmolensche diep, Schipborgsche diep). In de loop van de middag ziet u de toren van de Magnuskerk tegenover uw hotel steeds dichterbij komen. Eenmaal aangekomen bij het hotel komt er een einde aan deze wandelvakantie en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1 en 2: Hotel in Anloo
Deze herberg wordt omgeven door bossen en heidevelden en ligt in het rustige dorpje Anloo. U kunt gratis parkeren op het terrein van het hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer en een televisie. In het restaurant worden royale, traditioneel Nederlandse gerechten geserveerd. De herberg is een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de prachtige omgeving. 

Dag 3 en 4: Hotel in ZuidlarenHet gastvrije en charmante 3-sterren hotel in Zuidlaren staat direct aan de gezellige brink in het centrum van het groene dorp en heeft een zeer centrale ligging tussen de steden Groningen en Assen. Het hotel vormt met zijn comfortabele kamers en mooie ligging de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Drenthe. Wandel door de ongerepte natuur, spot de grazende schapen op de heide en ervaar complete rust.

8.0 | 1 review

Reviews van gasten

Francis Disselborg

8

• Beste/leukste hotel: allebei prima, een van de kamers in het Anloose hotel was nogal donker maar de sfeer en de gastvrijheid bevielen ons goed. • Leukste route: de twee laatste, dus het rondje Zuidlaardermeer (veel ruimte om je heen, toch afwisselend) en de route van Zuidlaren naar Anloo terug (mooie route, goed te lopen, op sommige plekken leek het wel Limburg). Minste: van Anloo naar Zuidlaren (route lastig te vinden, geen bankjes waar we ze verwachten). • Bagageservice: niets op aan te merken. • Aanbevelen aan vrienden en kennissen: ja, mits ik hun vakantiewensen goed kan inschatten. Voor sommigen zal het arrangement te eenvoudig zijn. Zie ook onze aanmerkingen. • Op- of aanmerkingen: ik had geen gps-routes verwacht, en miste toeristische achtergrondinformatie over de bijzonderheden van wat we onderweg tegenkwamen. De informatie kwam niet 3 weken van te voren bij ons binnen maar pas in de laatste week na een telefonisch verzoek van mij om die toegezegde informatie.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.